X-Frame-Options: SAMEORIGIN Konkursy na stanowisko dyrektorów szkół | Archiwalna strona Gminy Andrychów

Konkursy na stanowisko dyrektorów szkół

Zarządzenie Nr 56/19 Burmistrza Andrychowa z dnia 11 lutego 2019 r. w sprawie przeprowadzenia konkursu na stanowisko dyrektora: Przedszkola nr 4 w Andrychowie, Szkoły Podstawowej nr 4 w Andrychowie, Szkoły Podstawowej nr 5 w Andrychowie, Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie, Zespołu Szkół Samorządowych w Rzykach.

Na podstawie:
1) art. 30 ust. 2 pkt 5 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (Dz. U. z 2018 poz. 994 z późn. zm.),
2) art. 63 ust. 1 i ust. 10 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. – Prawo oświatowe (Dz.U. z 2018 r. poz. 996 z późn. zm),
3) § 1 ust. 1 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 sierpnia 2017 r. w sprawie regulaminu konkursu na stanowisko dyrektora, publicznego przedszkola, publicznej szkoły podstawowej, publicznej szkoły ponadpodstawowej lub publicznej placówki oraz trybu pracy komisji konkursowej (Dz. U. z 2017 r., poz. 1587) zarządzam, co następuje:

§ 1.

Ogłaszam konkurs na stanowisko dyrektora:
1. Przedszkola nr 4 w Andrychowie z siedzibą ul. Włókniarzy 28, 34-120 Andrychów,
2. Szkoły Podstawowej nr 4 w Andrychowie z siedzibą ul. Włókniarzy 10a, 34-120 Andrychów,
3. Szkoły Podstawowej nr 5 w Andrychowie z siedzibą ul. Lenartowicza 26, 34-120 Andrychów,
4. Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie z siedziba ul. Wadowicka 79, Inwałd, 34 120 Andrychów,
5. Zespołu Szkół Samorządowych w Rzykach z siedzibą ul. Szczęśniaki 1, Rzyki , 34 125 Sułkowice.

§ 2.

Ogłoszenie o konkursie stanowi Załącznik nr 1 do niniejszego zarządzenia.

§ 3.

Regulamin konkursu oraz tryb pracy Komisji Konkursowej określa rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 sierpnia 2017 r. w sprawie regulaminu konkursu na stanowisko dyrektora publicznego przedszkola, publicznej szkoły podstawowej, publicznej szkoły ponadpodstawowej lub publicznej placówki oraz trybu pracy komisji konkursowej (Dz. U. z 2017 r., poz. 1587);

§ 4.

Ogłoszenie o konkursie, którego treść stanowi załącznik nr 1 do niniejszego zarządzenia, zamieszcza się:
1) na stronie Biuletynu Informacji Publicznej Urzędu Miejskiego w Andrychowie,
2) na stronie internetowej Urzędu Miejskiego
3) na tablicy ogłoszeń Urzędu Miejskiego w Andrychowie.

§ 5.

Wykonanie zarządzenia powierzam Dyrektorowi Gminnego Zarządu Oświaty w Andrychowie.

§ 6.

Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.

Rozmiar czcionki